Počelo prijavljivanje za 100 evra i telefonom

Pomoć poljoprivredi
14. maja 2020.
Zaključak Štaba: Od danas sportisti nastavljaju sa treninzima u zatvorenom prostoru
15. maja 2020.

Počelo prijavljivanje za 100 evra i telefonom

Svi punoletni državljani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji, od danas mogu i telefonom da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100, objavljeno je i na zvaničnom Instagram profilu ministra finansija Siniše Malog.

Prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počelo je 13. maja i do sada se prijavilo oko tri miliona građana.

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt-centru će građani čuti automatski snimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći automatski su prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju. Isplata za primaoce penzija počeće danas.

RTV