Почело пријављивање за 100 евра и телефоном

Помоћ пољопривреди
14. maja 2020.
Закључак Штаба: Од данас спортисти настављају са тренинзима у затвореном простору
15. maja 2020.

Почело пријављивање за 100 евра и телефоном

Сви пунолетни држављани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији, од данас могу и телефоном да се пријаве за једнократну помоћ од 100 евра.

Број телефона контакт-центра је 0800 101 100, објављено је и на званичном Инстаграм профилу министра финансија Синише Малог.

Пријављивање електронским путем, преко портала Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs, почело је 13. маја и до сада се пријавило око три милиона грађана.

Приликом подношења пријаве, пунолетни држављани Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт-центру ће грађани чути аутоматски снимљен глас, коме ће моћи да оставе своје податке. Матични број и број личне карте ће грађани уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи аутоматски су пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују. Исплата за примаоце пензија почеће данас.

РТВ