Од данас пријаве за 100 евра

Обавештење Националне службе за запошљавање
12. maja 2020.
Помоћ пољопривреди
14. maja 2020.

Од данас пријаве за 100 евра

Сви пунолетни грађани Србије од данас могу да се пријаве за 100 евра помоћи преко сајта Управе за трезор, док ће у петак, 15. маја, по аутоматизму почети исплата 100 евра пензионерима и грађанима који примају социјалну помоћ, најавио је данас министар финансија Синиша Мали.

Сајт на којем грађани могу да се пријаве је idp.trezor.gov.rs, док пензионери и грађани који примају социјалну помоћ не треба да се пријављују за тај новац, већ ће бити исплаћен по аутоматизму.

“Позивам све грађане Србије да искористе један део пакета економске помоћи, исплату 100 евра”, рекао је Мали за РТС. Он је додао да ће у петак почети да ради и кол центар и да ће тада преко медија бити објављен број телефона на који ће грађани моћи да се пријаве.

Мали је рекао да ће у петак по аутоматизму почети исплата 100 евра за пензионере и оне који примају новчано-социјалну помоћ, подсетивши да они не морају да се пријављују.

Министар је рекао да ће пријава за 100 евра трајати до 5. јуна, а да ће исплата се вршити сукцесивно, на сваких пет дана. За ту меру, како је рекао, држава је предвидела око 60 милијарди динара.

РТВ