Фудбалски колективи у припремама за пролећни део првенства

Стартује пролећни део кошаркашког првенства
7. februara 2020.
Све више спортских догађаја
14. februara 2020.

Фудбалски колективи у припремама за пролећни део првенства

Фудбалски колективи из кулске општине се припремају за пролећни део првенства, те контролне утакмице користе да провере шта су у приремама до сада урадили.

Српсколигаш Хајдук 1912 је протеклог викенда одиграо пријатељски сусрет са Слогом из Чонопље, лидером Војвођанске лиге. Сусрет је завршен без голова, мада су фудбалери Хајдука, поготово у другом полувремену имали неколико изгледних прилика, али млади Божовић и Слијепчевић нису били најприсебнији. Наредну проверу спремности фудбалери Хајдука ће имати у суботу када ће у Кули угостити екипу Текстилца из Оџака.

Фудбалери Црвенке, чланови Војвођанске лиге пред својим навијачима су одиграли контролни сусрет против Тврђаве из Бача. Црвенчани су славили минималну победу од 1:0, а једини гол постигао је Шакић. У суботу ће фудбалери Црвенке поново на терен, када ће на свом игралишту угостити екипу Кордуна из Кљајићева.

Подручни лигаш Русин је у Руском Крстуру победио екипу Куле са 1:0. Стрелац јединог гола био је Немања Кулић. Фудбалери Русина ће наредни контролни сусрет одиграти 16. фебруара са Липаром.

У пријатељском сусрету клубова из Сомборске међуопштинске лиге први разред одиграном у Крушчићу сивачки Полет је победио домаћина Младост са 6:1. Двоструки стрелци за Полет били су Калуђерски и Нићетин, а по један гол су постигли Марковић и Жујовић. Гол за Младост постигао је Рабреновић. Фудбалери Полета ће нову проверу спремности имати већ сутра када ће у Кљајићеву одмерити снаге са Кордуном, а Младост ће у недељу, највероватније поново у Крушчићу угостити екипу Полета.  

Ђ.Бојанић