Dramski studio “Luča” odigrao predstavu “Ognjište” u Kuli

Komunalno uređenje Kruščića
27. januara 2020.
Startuje prolećni deo košarkaškog prvenstva
7. februara 2020.

Dramski studio “Luča” odigrao predstavu “Ognjište” u Kuli

U velikoj sali Kulturnog centra Kula u subotu je odigrana predstava “Ognjište”, rađena prema tekstu Žarka Komanina, u režiji Dejana Cicmilovića.

Ova predstava je novo ostvarenje Dramskog studija “Luča” Kulturno-umetničkog društva “Kruščić”, koji je poznat po čuvenom izvođenju “Velike drame”, kada su pre par godina osvojili praktično sve što se može osvojiti na festivalima amaterskih pozorišta širom zemlje, a i van nje.

“Ognjište” je tragična priča koja se dešava nakon završetka Drugog svetskog rata, a govori o porodici kojoj se desila tragedija gubitka dva sina, jednog koji se borio na strani partizana i drugog koji se borio na strani četnika. Oko ovog središnjeg dela priče raspliću se i druge tragične okolnosti, a u centru zbivanja nalazi se uloga sestre Jovane, koju je maestralno odglumila Kuljanka Milica Bukvić.

Glumačku postavu koja je izvela “Ognjište” čine veoma iskusni i dugogodišnji glumci Dramskog studija “Luča” Ranko Španjević, Milica Tapušković, Dušanka Stijepović, Milica Bukvić, Nikola Bulatović, Biljana Zorić, Jovan Paul, Jovo Samardžić, Gordan Rakočević i Marko Vagić.

Ovim dramskim ostvarenjem Kruščićani poručuju da će biti veoma ozbiljna konkurencija u predstojećoj takmičarskoj sezoni i da na njih može da se računa u narednom periodu, kada je reč o kulturnom predstavljanju naše pozorišnom tradicijom bogate sredine.