Драмски студио “Луча” одиграо представу “Огњиште” у Кули

Комунално уређење Крушчића
27. јануара 2020.
Стартује пролећни део кошаркашког првенства
7. фебруара 2020.

Драмски студио “Луча” одиграо представу “Огњиште” у Кули

У великој сали Културног центра Кула у суботу је одиграна представа “Огњиште”, рађена према тексту Жарка Команина, у режији Дејана Цицмиловића.

Ова представа је ново остварење Драмског студија “Луча” Културно-уметничког друштва “Крушчић”, који је познат по чувеном извођењу “Велике драме”, када су пре пар година освојили практично све што се може освојити на фестивалима аматерских позоришта широм земље, а и ван ње.

“Огњиште” је трагична прича која се дешава након завршетка Другог светског рата, а говори о породици којој се десила трагедија губитка два сина, једног који се борио на страни партизана и другог који се борио на страни четника. Око овог средишњег дела приче расплићу се и друге трагичне околности, а у центру збивања налази се улога сестре Јоване, коју је маестрално одглумила Куљанка Милица Буквић.

Глумачку поставу која је извела “Огњиште” чине веома искусни и дугогодишњи глумци Драмског студија “Луча” Ранко Шпањевић, Милица Тапушковић, Душанка Стијеповић, Милица Буквић, Никола Булатовић, Биљана Зорић, Јован Паул, Јово Самарџић, Гордан Ракочевић и Марко Вагић.

Овим драмским остварењем Крушчићани поручују да ће бити веома озбиљна конкуренција у предстојећој такмичарској сезони и да на њих може да се рачуна у наредном периоду, када је реч о културном представљању наше позоришном традицијом богате средине.