Рок за плаћање прве овогодишње рате пореза на имовину је 15. фебруар
8. фебруара 2018.
Спортска панорама
26. фебруара 2018.

Због великог успеха првог циклуса наградне игре Узми рачун и победи, реализованом у првом кварталу 2017, у којем је учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна и слипова, Влада Србије одлучила је да заједно са НАЛЕД-ом организује нови циклус наградне игре Узми рачун и победи 2018.

Наградна игра се реализује као део шире медијско-едукативне кампање у оквиру проглашења 2018. за Годину борбе против сиве економије и једна је од кључних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Циљ је подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулације безготовинског плаћања као инструмента сузбијања сиве економије, јачање пореске културе и мотивације грађана и привреде за поштовање прописа.

Време трајања и услови за учешће

Нови циклус наградне игре Узми рачун и победи 2018. организује се кроз два круга у трајању од по месец дана (март/април). Први круг траје од 3. до 31. марта 2018. године.

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе и пошаљу 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (“слипова“), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 01. јануара 2018. године.

Право учешћа немају лица запослена код Приређивача, у Кабинету председника Владе и Генералном секретаријату Владе, Министарству државне управе и локалне самоуправе, Министарству финансија, Пореској управи, Државној лутрији Србије, Пошти Србије, Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије и Националној алијанси за локални економски развој (НАЛЕД).

Слање рачуна и слипова

Слање коверата почело је 1. фебруара 2018. Фискални рачуни и слипови пакују се одвојено (не смеју се мешати) у било коју коверту. Поштарина је бесплатна и број коверата који један учесник може да пошаље није ограничен. Коверте се могу предати на шалтерима свих филијала Поште Србије или убацити у поштанско сандуче, одакле ће их Пошта Србије доставити приређивачу.

Коверте за наградну игру треба да буду попуњене у складу са критеријумима наградне игре:

На предњој страни коверте треба уписати „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2018“
На полеђини коверте треба читким словима уписати личне податке учесника и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон
Јавна извлачења награда

Пропозицијама су предвиђена четири јавна извлачења добитника награда у првом кругу, уживо на програму Радио-телевизије Србије од 17:30 часова и то 3, 10, 17. и 24. марта 2018. године. Коверте које не буду извучене у неком од извлачења у првом кругу, имају право да учествују у извлачењима другог круга наградне игре.

Комплетан текст, критеријуме, правила и наградне фондове можете погледати овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *