Наступајући викенд у знаку фудбала

Спортски резултати протеклог викенда
7. septembra 2020.
Фудбалери “Хајдука” без победе на домаћем терену
14. septembra 2020.

Наступајући викенд у знаку фудбала

И наступајући викенд ће протећи у знаку фудбала. У шестом колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука дочекују екипу Дунава из Старих Бановаца. Ако се погледа табела, на којој је Хајдук четврти са 10, а Дунав осамнаести са три освојена бода улога фаворита свакако припада Куљанима. Ово и због тога што ће екипу Дунава угостити на свом терену, на којем су претходна три првенствена сусрета решили у своју корист. Но, тренер Хајдука Слободан Бачић опомиње своје изабранике истичући да јесу гости мало слабије стартовали, али је реч о екипи коју чини плејада младих и талентованих играча, те да сусрет против Дунава неће бити ништа лакши од претходних, па ће фудбалери Хајдука морати да уложе максимум труда уколико желе победу. Сусрет фудбалера Хајдука и Дунава из Старих Бановаца ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 16 сати.

Фудбалери Црвенке у шестом колу првенства у Војвођанској лиги група север дочекују екипу Текстилца из Оџака. Црвенка и Текстилац су једанаести и дванаести на табели са по 5 освојених бодова, с тим што Оџачани имају утакмицу мање. Црвенчани верују у предност домаћег терена и најављују победу у окршају са старим знанцем. Дуел Црвенке и Текстилца из Оџака ће на стадиону „Милорад Џомба“ бити одигран сутра, а почеће у 16 часова.

Лидер Сомборске подручне лиге, фудбалери Русина у шестом колу првенства дочекују екипу Будућности из Гложана. Крстурчани су у претходних пет кола убележили четири победе и један реми, дакле непоражени су, играју на свом терену, па је сасвим разумљиво што поручују да ће и након сусрета са екипом из Гложана остати на лидерској позицији. Сусрет фудбалера Русина и Будућности из Гложана ће у Руском Крстуру бити одигран у недељу, а почеће у 16 сати.

У четвртом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред од четири представника из наше општине три су домаћини, а само је Младост из Крушчића гост. Крушчићани сутра гостују у Купусини где се састају са Партизаном. Домаћин је последњи на табели, без освојеног бода, а Крушчићани осокољени победом забележеном у претходном колу најављују нови успех. Остале три наше екипе ће на терен у недељу. Кула на Гедеру дочекује екипу Јединства из Рибарева, Липар је домаћин Тереквешу из Свилојева који још није освојио ни један бод, док је Полет у Сивцу домаћин Хајдуку из Стапара. За очекивати је победе наших представника, а сви најављени сусрети почињу у 16 часова.

Ђ.Бојанић