За викенд у средишту пажње фудбал

Спортски резултати
31. avgusta 2020.
Спортски резултати протеклог викенда
7. septembra 2020.

За викенд у средишту пажње фудбал

И овог викенда у средишту пажње љубитеља спорта у кулској општини ће бити фудбал.

У петом колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука дочекују екипу „1. Мај Рума“ из Руме. Сусрет са Румљанима фудбалерима Хајдука долази након пораза од Бачке у Суботици. Према речима тренера Хајдука Слободана Бачића екипа из Руме по квалитету спада међу 3-4 најбоље у лиги, те је јасно да предстоји тешка утакмица. Но, стратег Хајдука се нада да ће његови изабраници извући поуке из пораза у Суботици, исправити те грешке и убележити и трећу победу на свом терену. Сусрет фудбалера Хајдука и екипе „1. Мај Рума“ из Руме ће на стадиону „Милан Средановић“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 16 сати и 30 минута.

Фудбалери Црвенке у петом колу првенства у Војвођанској лиги група север гостују у Апатину где се састају са екипом Младост АПА. Ако је судити према положају екипа на табели, Младост је друга са 10, а Црвенка једанаеста са 5 бодова, али и имати у виду чињеницу да ће Младост имати предност домаћег терена јасно је да су Апатинци у предстојећем дуелу фаворити. Сусрет фудбалера Младости и Црвенке ће у Апатину бити одигран сутра на терену Спортског центра „Раде Свилар“, а почеће у 16 сати и 30 минута.

У четвртом колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина из Руског Крстура иду у госте екипи Омладинца у Буковац. Крстурчани су у претходна три сусрета остварили три победе, најефикаснија су екипа у лиги, док је домаћин у доњем делу табеле, па би према тим параметрима Русин требао да је фаворит. Но, тренер Русина Ранко Делић позива на опрез, и истиче да само максимално ангажованом и одговорном игром његови изабраници могу оправдати улогу фаворита. Сусрет фудбалера Омладинца и Русина ће у Буковцу бити одигран у недељу, а почеће у 16 сати и 30 минута.

Од четири екипе из кулске општине које се такмиче у Сомборској међуопштинској лиги први разред у трећем колу првенства само су фудбалери Липара домаћини. Липарчани дочекују екипу Партизана из Купусине решени да се искупе за убедљив пораз у Пригревици. Кула, која је у прва два кола остварила две победе иде у госте Динаму у Бачки Брег, који такође има две победе, па је тај дуел дерби кола. Сивачки Полет иде у госте Омладинцу из Дероња, али због епидемиолошке ситуације у оџачкој општини сусрет неће бити одигран у Дероњама, већ на стадиону Тврђаве у Бачу, док наш четврти представник Младост из Крушчића иде у госте Јединству у Рибарево. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 16 сати и 30 минута.

Ђ.Бојанић