Za nama je zanimljiv fudbalski vikend
24. avgusta 2020.
Za vikend u središtu pažnje fudbal
4. septembra 2020.

Sportski rezultati

Protekli fudbalski vikend obeležio je prvi poraz fudbalera Hajduka i treća uzastopna pobeda fudbalera Rusina iz Ruskog Krstura.

U četvrtom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka su na gostovanju u Subotici upisali prvi poraz. Savladala ih je Bačka sa 2:1. Prema rečima trenera Hajduka Slobodana Bačića njegova ekipa nije bila na nivou prethodnih igara i domaćin je iskoristio ležerniji pristup Hajduka, kaznio greške i osvojio tri boda. Strelac jedinog gola za Hajduk u duelu sa Bačkom bio je Furtula. Fudbaleri Hajduka su trenutno sedmi na tabeli sa sedam osvojenih bodova, a u narednom kolu na svom terenu dočekuju ekipu „1. Maj Ruma“ iz Rume.

Prvi poraz u novoj sezoni ubeležili su i fudbaleri Crvenke u 3. kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever. Crvenčani su na gostovanju u Čelarevu izgubili od ČSK Pivare sa 3:0. Domaćin je tako opravdao ulogu favorita, a treba imati u vidu i činjenicu da je Crvenka igrala oslabljena, jer su zbog iskuljučenja u prethodnom susretu protiv ČSK Pivare iz sastava izostali Ivić i Miloš Kerekeš. Crvenka je trenutno osma na tabeli sa 4 osvojena boda, a u narednom kolu dočekuje ekipu Tavankuta.

U trećem kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri Rusina su ostvarili i treću uzastopnu pobedu. Na svom terenu u Ruskom Krsturu fudbaleri Rusina su savladali ekipu Borca iz Bačkog Gračaca sa 4:0. Dva gola za Rusin postigao je Sajanković, a u strelce su se upisali i Nađ, kao i iskusni Đukanović. Sa devet osvojenih bodova fudbaleri Rusina vode na tabeli, a u narednom kolu idu u goste ekipi Omladinca u Bukovac.

Odigrano je i drugo kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u kojoj se takmiče četiri ekipe iz kulske opštine. Kula je na Gederu pobedila ekipu Dunava iz Bačkog Monoštora sa 4:0. Sam rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, a drugu pobedu Kuli svojim golovima doneli su Đođić, Kukolj, Savić i Zlatić. Ubedljivu pobedu ostvarili su fudbaleri Poleta koji su u Sivcu savladali Terekveš iz Svilojeva sa 5:1. Susret u Sivcu obeležio je iskusni Radomir Romić koji je postigao četiri gola, a peti gol za Polet postigao je Marković. Naša preostala dva predstavnika Lipar i Mladost iz Kruščića su ubeležili poraze. Lipar je na gostovanju u Progrevici izgubio je domaćina ekipe Bratstvo 2019 sa 4:0, dok je Mladost u Kruščiću poražena od Dinama iz Bačkog Brega sa 2:1.

Fudbaleri Mladosti su se silno ispromašivali i za to su i kažnjeni.  Jedini gol za Mladost postigao je Miloš Rabrenović iz jedanaesterca. Kula je trenutno treća na tabeli sa 6 bodova, Polet četvrti, a Lipar osmi sa 3, dok je Mladost dvanaesta bez osvojenog boda. U narednom, trećem kolu, Kula ide u goste Dinamu u Bački Breg, Lipar dočekuje ekipu Partizana iz Kupusine, sivački Polet je gost Omladinca u Deronjama, a Mladost iz Kruščića ide u goste Jedinstvu u Ribarevo.

Đ.Bojanić