За нама је занимљив фудбалски викенд
24. avgusta 2020.
За викенд у средишту пажње фудбал
4. septembra 2020.

Спортски резултати

Протекли фудбалски викенд обележио је први пораз фудбалера Хајдука и трећа узастопна победа фудбалера Русина из Руског Крстура.

У четвртом колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука су на гостовању у Суботици уписали први пораз. Савладала их је Бачка са 2:1. Према речима тренера Хајдука Слободана Бачића његова екипа није била на нивоу претходних игара и домаћин је искористио лежернији приступ Хајдука, казнио грешке и освојио три бода. Стрелац јединог гола за Хајдук у дуелу са Бачком био је Фуртула. Фудбалери Хајдука су тренутно седми на табели са седам освојених бодова, а у наредном колу на свом терену дочекују екипу „1. Мај Рума“ из Руме.

Први пораз у новој сезони убележили су и фудбалери Црвенке у 3. колу првенства у Војвођанској лиги група север. Црвенчани су на гостовању у Челареву изгубили од ЧСК Пиваре са 3:0. Домаћин је тако оправдао улогу фаворита, а треба имати у виду и чињеницу да је Црвенка играла ослабљена, јер су због искуључења у претходном сусрету против ЧСК Пиваре из састава изостали Ивић и Милош Керекеш. Црвенка је тренутно осма на табели са 4 освојена бода, а у наредном колу дочекује екипу Таванкута.

У трећем колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина су остварили и трећу узастопну победу. На свом терену у Руском Крстуру фудбалери Русина су савладали екипу Борца из Бачког Грачаца са 4:0. Два гола за Русин постигао је Сајанковић, а у стрелце су се уписали и Нађ, као и искусни Ђукановић. Са девет освојених бодова фудбалери Русина воде на табели, а у наредном колу иду у госте екипи Омладинца у Буковац.

Одиграно је и друго коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред у којој се такмиче четири екипе из кулске општине. Кула је на Гедеру победила екипу Дунава из Бачког Моноштора са 4:0. Сам резултат довољно говори о односу снага на терену, а другу победу Кули својим головима донели су Ђођић, Кукољ, Савић и Златић. Убедљиву победу остварили су фудбалери Полета који су у Сивцу савладали Тереквеш из Свилојева са 5:1. Сусрет у Сивцу обележио је искусни Радомир Ромић који је постигао четири гола, а пети гол за Полет постигао је Марковић. Наша преостала два представника Липар и Младост из Крушчића су убележили поразе. Липар је на гостовању у Прогревици изгубио је домаћина екипе Братство 2019 са 4:0, док је Младост у Крушчићу поражена од Динама из Бачког Брега са 2:1.

Фудбалери Младости су се силно испромашивали и за то су и кажњени.  Једини гол за Младост постигао је Милош Рабреновић из једанаестерца. Кула је тренутно трећа на табели са 6 бодова, Полет четврти, а Липар осми са 3, док је Младост дванаеста без освојеног бода. У наредном, трећем колу, Кула иде у госте Динаму у Бачки Брег, Липар дочекује екипу Партизана из Купусине, сивачки Полет је гост Омладинца у Дероњама, а Младост из Крушчића иде у госте Јединству у Рибарево.

Ђ.Бојанић