Kako stočari i voćari do dozvole za kretanje?

Sve bitne informacije građani će dobijati i preko Vajbera
25. marta 2020.
Produžava se isplata prava na socijalna davanja na osnovu ranije donetih rešenja
25. marta 2020.

Kako stočari i voćari do dozvole za kretanje?

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva ili primene neophodnih agrotehničkih mera, tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju odnosno Upravi za zaštitu bilja.

Internet adresa  za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/, dok se elektronski zahtev  Upravi za zaštitu bilja podnosi na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/, odnosno na broj telefona 064/88-18-449, koji se odnosi na Zapadnobački okrug.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog.

Više informacija možete dobiti na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Q-TV