Како сточари и воћари до дозволе за кретање?

Све битне информације грађани ће добијати и преко Вајбера
25. marta 2020.
Продужава се исплата права на социјална давања на основу раније донетих решења
25. marta 2020.

Како сточари и воћари до дозволе за кретање?

У случају обављања неопходних послова из области сточарства или примене неопходних агротехничких мера, током периода забране кретањa (17:00-05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију односно Управи за заштиту биља.

Интернет адреса  за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/, док се електронски захтев  Управи за заштиту биља подноси на интернет адреси http://agromere.registar-uzb.rs/, односно на број телефона 064/88-18-449, који се односи на Западнобачки округ.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17:00 до 05:00 часова. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова од пријема поруке.

У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку).

Свако лице које буде добило дозволу за рад током забране кретањa биће обавезно да током кретања са собом има и радни налог.

Више информација можете добити на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Q-TV