Пчеларско друштво ”Сивац” у посети предшколским и школским установама

Младост поражена у Алекса Шантићу са 3:0
28. oktobra 2019.
Ветерани Крушчића јесењи шампиони
30. oktobra 2019.

Пчеларско друштво ”Сивац” у посети предшколским и школским установама

У оквиру промоције ЗДРАВЕ ХРАНЕ и ОЧУВАЊА ПЧЕЛА чланови Пчеларског друштва „Сивац“ иду у посете предшколским и школским установама Kрушчића, Црвенке, Сивца и Kуле.

30.10. 2019 године наши чланови Ненад Влаховић, Здравко Граовац су посетили предшколску установу “Вртуљак” у Крушчићу. Овом посетом представили су и приближили деци пчеларство, рад на пчелињаку, восак, опрему, производе пчела али најзначајније скренули пажњу деци на мед и оно што треба да конзумирају од пчелињих производа јер је то здрава храна која је неопходна за добар раст и развој деце. Деци су поклоњени качкети са извезеном пчелом која држи књигу како би децу подсећала на то да буду вредни као пчеле и натписом нашег Друштва да знају да код наших пчелара њихови родитељи могу купити прави мед, као и чашице кристализираног меда сто је код деце изазвало одушевљење. Децица су нашу активност наградила Захвалницом.

Качкети који су деци поклоњени су финансирани из програма и пројекта из области заштите и унапређења животне средине у општини Kула 2019. године. Циљ пројекта повећање еколошке свести деце општине Kула о неопходности заштите пчела, као И конзумирање пчелињих производа као здраве хране.