Pčelarsko društvo ”Sivac” u poseti predškolskim i školskim ustanovama

Mladost poražena u Aleksa Šantiću sa 3:0
28. oktobra 2019.
Veterani Kruščića jesenji šampioni
30. oktobra 2019.

Pčelarsko društvo ”Sivac” u poseti predškolskim i školskim ustanovama

U okviru promocije ZDRAVE HRANE i OČUVANJA PČELA članovi Pčelarskog društva „Sivac“ idu u posete predškolskim i školskim ustanovama Kruščića, Crvenke, Sivca i Kule.

30.10. 2019 godine naši članovi Nenad Vlahović, Zdravko Graovac su posetili predškolsku ustanovu “Vrtuljak” u Kruščiću. Ovom posetom predstavili su i približili deci pčelarstvo, rad na pčelinjaku, vosak, opremu, proizvode pčela ali najznačajnije skrenuli pažnju deci na med i ono što treba da konzumiraju od pčelinjih proizvoda jer je to zdrava hrana koja je neophodna za dobar rast i razvoj dece. Deci su poklonjeni kačketi sa izvezenom pčelom koja drži knjigu kako bi decu podsećala na to da budu vredni kao pčele i natpisom našeg Društva da znaju da kod naših pčelara njihovi roditelji mogu kupiti pravi med, kao i čašice kristaliziranog meda sto je kod dece izazvalo oduševljenje. Decica su našu aktivnost nagradila Zahvalnicom.

Kačketi koji su deci poklonjeni su finansirani iz programa i projekta iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u opštini Kula 2019. godine. Cilj projekta povećanje ekološke svesti dece opštine Kula o neophodnosti zaštite pčela, kao I konzumiranje pčelinjih proizvoda kao zdrave hrane.