Младост поражена у Алекса Шантићу са 3:0

Aкција добровољног давања крви у Руском Крстуру и Крушчићу
25. oktobra 2019.
Пчеларско друштво ”Сивац” у посети предшколским и школским установама
30. oktobra 2019.

Младост поражена у Алекса Шантићу са 3:0

Фудбалери „Хајдука“ из Куле су уписали осми првенствену пораз у Српској лиги група Војводина. У једанаестом колу првенства Куљани су на гостовању у Панчеву изгубили од „Динама“ са 2:1. Чињеница је да су фудбалери Хајдука у Панчеву наступили без једног од најбољих играча Душана Мијића који је морао да паузира због жутих картона, да се у току сусрета повредио голман Браћ, па и у томе треба тражити узроке пораза. Почасни погодак за екипу „Хајдука“ у Панчеву постигао је Ерак. Након једанаест кола „Хајдук 1912“ је четрнаести на табели са 9 освојених бодова, а у наредном колу пред својим навијачима дочекује екипу „Бечеја“.

У једанаестом колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери „Црвенке“ су пред својим навијачима поражени од „Младости“ из Бачког Петровца са 5:0. Имајући у виду да су у десетом колу у Врбасу поражени са 7:0, „петарда“ на домаћем терену говори да нешто не штима. Имали су фудбалери „Црвенке“ против „Младости“ две прилике у отварању утакмице, нису их искористили и уследила је казна. Још када су у финишу првог дела остали без капитена Суботића, који је због приговора искључен, јасно је било да ће бодови у Бачки Петровац. Након овог пораза фудбалери „Црвенке“ су једанаести на табели са 13  освојених бодова, а у наредном колу иду у госте у Апатин где ће одмерити снаге са екипом „Младост АПА“.

Фудбалери „Русина“ су у 11. колу првенства у Сомборској подручној лиги, пред својим навијачима у Руском Крстуру победили екипу „Будућности“ из Младенова са 2:1. Оба гола за екипу „Русина“ постигао је Дејан Давидовић. „Русин“ је осми на табели са 17 освојених бодова, а у наредном колу опет пред својим присталицама дочекује екипу „Маглића“.

Фудбалери „Липара“ су везали пету узастопну победу у Сомборској међуопштинској лиги први разред. Липарчани су у једанаестом колу првенства, на гостовању у Оџацима победили „ОФК Оџаке“ са 2:0. Голове за „Липар“ су постигли Лалић и Јањић. Сивачки „Полет“ је у Рибареву са екипом „Јединства“ играо нерешено 2:2.  Голове за „Полет“ у Рибареву су постигли Максимовић и Ромић. Преостала наша два представника у овом степену такмичења су уписали поразе. „Кула“ је на гостовању у Дероњама изгубила од водећег  „Омладинца“ са 2:1, гол за Кулу постигао Букејловић, док је „Младост“ из Крушчића на гостовању у Алекси Шантићу са 3:0 поражена од домаћина „Алексе Шантића“. Након овог кола „Липар“ је пети на табели са 21 бодом, „Полет“ осми са 17, „Кула“ девета са 16, а „Младост“ тринаеста са 10 бодова. У дванаестом колу првенства, сва четири наша представника су домаћини. „Липар“ дочекује „Дунав“ из Бачког Моноштора, „Кула“ је домаћин „Хајдуку“ из Стапара, „Полет“ ће у Сивцу угостити водећег „Омладинца“ из Дероња, а „Младост“ ће у Крушчићу одмерити снаге са „Тереквешом“ из Свилојева.

Ђ. Бојанић