Пораз ФК ”Младост” у Српском Милетићу

Фудбалери Младости су у Крушчићу савладали екипу Јединства из Рибарева
9. septembra 2019.
Младост поражена од Омладинца из Дероња
23. septembra 2019.

Пораз ФК ”Младост” у Српском Милетићу

Фудбалери Хајдука су у петом колу првенства у Српској лиги група Војводина убележили трећи узастопни пораз. Изабраници тренера Зорана Ћирића су на гостовању у Сакулама изгубили од Борца са 2:1, иако су повели голом младог Илије Јовановића. Након овог пораза фудбалери Хајдука су једанаести на табели са 6 освојених бодова, а у наредном колу пред својим навијачима дочекују екипу Радничког из Зрењанина.

Неуспешни су били и фудбалери Црвенке који су у петом колу првенства у Војвођанској лиги група север на гостовању у Бачкој Паланци изгубили од домаћина Старог Града са 6:0. Убедљив пораз најсликовитије говори о односу снага на терену и лошем издању црвеначких фудбалера. Црвенка је тренутно тринаеста на табели са 4 освојена бода, а гост је и у шестом колу првенства када ће у Пачиру одмерити снаге са екипом Бачке.

Деби Драгутина Божовића на клупи Русина обележила је убедљива победа његових изабраника. Наиме, у 5. колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина су у Руском Крстуру победили Војводину из Товаришева са 4:0. Противника је евроголом постигнутим из слободног ударца „отворио“ Бранковић, а потом су Дејан Будински са два гола и Дејан Давидовић голом из пенала допринели убедљивој победи Русина. Фудбалери Русина су тренутно девети на табели са 7 бодова, а у шестом колу првенства иду у госте екипи БСК-а у Бачки Брестовац.

Пето коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележио је општински дерби одигран у Липару, у којем су домаћини – фудбалери Липара победили екипу Полета из Сивца са 3:0. Голове за Липар постигли су Лазић, Жарић и Зракић. Кула је на гостовању у Бачком Грачацу од домаћина Борца поражена са 5:1, баш као и наш четврти представник Младост из Крушчића која је у Српском Милетићу од Задругара изгубила са 5:1. Полет је тренутно седми, а Кула осма са по 7 бодова, док је Липар девети а Младост десета на табели са по шест бодова. У наредном колу Младост у Крушчићу дочекује водећег Омладинца из Дероња, Кула је домаћин Алекси Шантићу, Полет ће у Сивцу угостити Борца из Бачког Грачаца, а Липар иде у госте Задругару у Српски Милетић.

Ђ.Бојанић