Фудбалери Младости су у Крушчићу савладали екипу Јединства из Рибарева

Прва позиција за ”Младост”
9. septembra 2019.
Пораз ФК ”Младост” у Српском Милетићу
16. septembra 2019.

Фудбалери Младости су у Крушчићу савладали екипу Јединства из Рибарева

Фудбалери Хајдука убележили су други пораз у првенству Српске лиге група Војводина. Куљани су у 4. колу првенства, пред својим навијачима изгубили од Радничког 1912 из Сомбора са 4:1. У првом полувремену, које је окончано без голова није било узбуђења. Но, када је након сат игре грешком Миликића, Раднички повео, распала се игра Хајдука, што квалитетни састав из Сомбора користи, постиже још три гола, па је погодак Давидова био само почасни за Хајдук. Након овог кола Хајдук 1912 је десети на табели са 6 бодова, а у наредном колу иде у госте Борцу у Сакуле.

Прву првенствену победу остварили су фудбалери Црвенке, који су у четвртом колу првенства у Војвођанској лиги група север пред својим навијачима победили екипу Текстилца из Оџака са 2:0. Стрелац оба гола за Црвенку био је млади Лука Костић. Црвенка је једанаеста на табели са 4 освојена бода, а у наредном колу иде у госте екипи Стари Град у Бачку Паланку.

У 4. колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина су на гостовању у Гајдобри изгубили од домаћина Херцеговца са 2:0. Русин је тренутно једанаести на табели са 4 освојена бода, а у наредном колу пред својим навијачима у Руском Крстуру дочекује Војводину из Товаришева.

Четврто коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележио је општински дерби. У Кули, на Гедеру састали су се Кула и Липар. Домаћин је био бољи и победио са 2:0 головима Димитрија Шарца и Стојанова. Сивачки Полет је убележио први пораз. На свом терену у Сивцу фудбалери Полета су изгубили од Задругара из Српског Милетића са 4:1. Наш четврти представник у овом степену такмичења, фудбалери Младости су у Крушчићу савладали екипу Јединства из Рибарева са 3:1. Два гола за Младост постигао је Милош Рабреновић, а један Вуковић. Након овог кола Полет је четврти, а Кула пета на табели са по 7 бодова, Младост је осма са 6, а Липар четрнаести са 3 бода. У наредном колу нови општински дерби: у Липару ће снаге одмерити Липар и Полет из Сивца, Кула иде у госте Борцу у Бачки Грачац, док ће Младост из Крушчића у Српском Милетићу играти против Задругара.

Ђ.Бојанић