Одговор на “Отворено писмо” које је упутио КУД Крушчић

Реприза позоришне представе “Наслијеђе”
14. novembra 2018.
Спортски резултати протеклог викенда
19. novembra 2018.

Одговор на “Отворено писмо” које је упутио КУД Крушчић

Савет Месне Заједнице Крушчић, одговор на “Отворено писмо” које је упутио КУД Крушчић, драмски студио “Луча” путем друштвене мреже Фацебоок.

Поштовани,

Пошто имате потребу да укључите јавност у нашу коресподенцију, одговарамо на Ваше “отворено писмо” путем нашег званичног интернет сајта а одговор ће бити прослеђен и медијима, јер сматрамо да нам није примерено давати саопштења путем друштвених мрежа и групе која је постала политички полигон.

Као прво, није коректно да када наводите чињенице везане за за наш допис исти не цитирате у потпуности него наводите да је “мало краћи и недовољно јасан”. Сматрамо да је, ономе ко хоће да разуме, сасвим јасан, прецизан, недвосмислен, у складу са праксом пословне коресподенције. Није нам јасно из ког дела нашег дописа сте дошли до свих оних закључака које сте навели у Вашем писму, везано за покушај “гашења” и “избацивања” КУД-а из просторија. Дужност Савета је да препознаје и артикулише потребе и проблеме грађана и на адекватан начин, у складу са Законом и могућностима решава исте. Из тих разлога се група младих људи и обратила Савету. Не видимо разлог да се, по том питању, требала обратити Вама. Из тих, понављамо, само из тих разлога је наш допис и упућен. Сматрамо да би и Ви и ми трбали да имамо исти задатак. Подизање квалитете живота наших суграђана на виши ниво.

Ваш допис који се односи на историјат зграде “Задружног Дома” и КУД-а и на проверу нашег знања на ту тему, са питањима дали знамо поједине наводе из те историје, одговарамо: Да, знамо. Вероватно је све тако како кажете, али ни један сегмент те историје не указује да је глума све што је потребно житељима Крушчића, уз сво поштовање према вашим успесима на пољу позоришног аматеризма. Да ли ми, чланови Савета, треба да се препознамо у наводним покушајима да се КУД “угаси” или “избаци”? Зашто, у том смислу  нисте навели неке веома битне чињенице.

Да ли користите све просторије у згради  “Дома културе”, иако  по уговору бр.03-361-20/2015 од 11. фебруара 2015. године у закупу имате само хол од 91м2, који је и био предмет нашег дописа, и да ли Вам неко прави проблем због тога? Користите, и наравно да Вам нико не прави проблем. Да ли користите три канцеларије на спрату, преко пута канцеларије МЗ, иако по истом уговору имате у закупу две, и да ли вам неко прави проблем због тога? Користите и наравно да вам нико не прави проблем. Да ли имате кључеве од оба улаза у зграду? Наравно да имате. Да ли МЗ има кључеве од “Дома културе” ? Наравно да нема. Да ли је Савет МЗ финансијски помогао КУД у складу са могућностима? Јесте. Да ли је Савет МЗ посредовао у проналажењу донације за Пројекат. Јесте. Да ли је Савет МЗ својом Одлуком хтео да пренесе ел. бројило на себе и буде платилац утрошене ел. Енергије и тиме растерети КУД. Јесте. Да ли је Савет МЗ био спреман, у договору са локалном самоуправом, да преузме одржавање зграде “Дома културе”? Јесте.

Господо културни делатници, да ли Вам ово личи на покушај гашења или исељења КУД-а? Чему толика потреба и нагон да одглумите жртве? Ваш захтев на крају писма , да Вам помогнемо финансијски,сматрмо покушајем дезинформисања јавности јер смо Вам, у складу са могућностима, финансијски помогли.

Да будемо јасни. Ми смо Вас дописом бр 403/18 од 28. септембра 2018. замолили да изађете из закупа хола, да би ми стекли основ да га преуредимо и оплеменимо за активности и дружење младих, са напоменом да ће се водити рачуна о културним активностима и дешавањима у позоришној сали.

Ваш одговор је, осим историјске едукације, био да остајете на своме.

Желимо Вам пуно успеха у раду.

За Савет Месне Заједнице
Председник
Граовац Здравко