Спортски викенд у знаку фудбала, рукомета и кошарке

Од данас кафићи, ресторани и тржни центри раде до 18 часова
24. novembra 2020.
Одржана 64. седница Општинског већа општине Кула
30. novembra 2020.

Спортски викенд у знаку фудбала, рукомета и кошарке

Предстојећи спортски викенд ће протећи у знаку фудбала, рукомета и кошарке.

У данима викенда наши фудбалски колективи завршавају јесењу полусезону. У последњем колу јесењег дела првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука гостују у Перлезу где се састају са Војводином. Домаћин је последњепласирана екипа на табели, Куљани у прошлом колу силни, распуцани, па на крилима таквог расположења фудбалери Хајдука најављују да ће у Перлезу освојити бодове који би их учврстили у средини табеле. Сусрет фудбалера Војводине и Хајдука ће у Перлезу бити одигран у недељу, а почеће у 13 сати.

У последњем колу јесењег дела првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке дочекују Војводину из Бачког Градишта. Пред Црвенчанима је тежак задатак јер им у госте долази водећа екипа на табели, а бодови су домаћину потребни како би ухватио прикључак са екипама из средине табеле. Све друго осим победе би фудбалере Црвенке гурнуло у групу тимова који ће се борити за опстанак у лиги. Дуел фудбалера Црвенке и Војводина из Бачког Градишта ће на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 13 часова.

У деветом колу првенства у АРКУС Суперлиги Србије рукометаши Црвенке гостују у Суботици где се састају са Спартаком. Црвенчани још нису осетили сласт победе, а с обзиром на чињеницу да су их Суботичани победили у Црвенки, изабраници Владимира Зејака истичу да ће дати свој максимум како би се реванширали за тај пораз. Што се играчког кадра тиче у екипи Црвенке неће бити Вељка Чабрила због болести и Митровића због побреде, а под знаком питања је и наступ капитена Радоњића који има проблема са коленом, док су сви остали играчи спремни за сусрет. Дуел рукометаша Спартака и Црвенке ће у Суботици бити одигран сутра, а почеће у 18 сати.

Рукометаши Сивца су у оквиру 9. кола првенства у Супер Б лиги у недељу требали да гостују у Бачкој Паланци и одиграју сусрет са екипом „Лавова“. Међутим, због великог броја заражених играча у екипи „Лавова“ сусрет је одложен. Иначе, због проблема са неповољном епидемиолошком ситуацијом Управни одбор Заједнице клубова Супер Б лиге, чија је једна од надлежности и утврђивање календара такмичења, је Рукометном савезу Србије упутио предлог Одлуке о изменама календара такмичења у којем је предложено да се првенство у Супер Б лиги прекине и да буде настављено 22. фебруара утакмицама десетог кола, да се сусрети 9. кола који су требали да буду одиграни у данима викенда одиграју 15. фебруара, а да се неодиграни сусрети из шестог, седмог и осмог кола морају одиграти до 15. децембра.

Младе црвеначке рукометашице, екипа Лаки је, због неповољне епидемиолошке ситуације одложила свој сусрет 8. кола првенства у Првој лиги, у којем је у Темерину требала да одмери снаге са истоименом екипом.

Кошаркаши Хајдука у сусрету 9. кола првенства у Првој српској лиги дочекују екипу Срема из Сремске Митровице. Куљани су у прошлом колу убележили неочекиван пораз од Подриња из Мачванске Митровице, па је сусрет са Сремом прилика за искупљење. Но, неће бити лако, јер екипа Срема у досадашњем делу првенства има убележене све победе. Сусрет кошаркаша Хајдука и Срема из Сремске Митровице ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Ђ.Бојанић