Спортски резултати протеклог викенда

Фудбалери “Хајдука” без победе на домаћем терену
14. septembra 2020.
Учинак наших спортских колектива у викенду који је за нама
5. oktobra 2020.

Спортски резултати протеклог викенда

Фудбалери Хајдука су у сусрету осмог кола првенства у Српској лиги група Војводина на свом терену у Кули победили Слободу из Нових Козараца са 2:1, иако су гости прво полувреме решили у своју корист са 1:0. Но, упорност и велики труд фудбалера Хајдука се исплатио у другом делу па су најпре голом Лончара изједначили, а потом поготком Фуртуле из једанаестерца стигли до вредне победе. Имајући у виду чињеницу да је Хајдук и у сусрету против Слободе играо ослабљен, без кажњеног капитена Вуковића и болесног Марића разумљиво је било задовољство тренера Хајдука Слободана Бачића оствареном победом.

Хајдук је тренутно шести на табели са 14 бодова, а у наредном колу иде у госте Борцу у Сакуле.

Наставља се црна серија фудбалера Црвенке у првенству Војвођанске лиге група север. Наиме, фудбалери Црвенке су у 7. колу првенства убележили и трећи узастопни пораз. На гостовању у Бачком Петровцу домаћин Младост је убедљиво надиграла Црвенку победивши са 6:0. Црвенка је петнаеста на табели са 5 освојених бодова, а у осмом колу првенства на свом терену дочекује Крила Крајине из Бачке Паланке.

Минули спортски викенд ће бити упамћен и по првом поразу фудбалера Русина из Руског Крстура у првенству Сомборске подручне лиге. У 7. колу првенства Русин је на гостовању у Обровцу изгубио од домаћина Борца са 2:0. Крстурчани су тренутно трећи на табели са 16 освојених бодова, а у наредном колу у Руском Крстуру дочекују екипу Кордуна из Кљајићева.

Пето коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележио је општински дерби који је одигран у Крушчићу, а у којем су се састали домаћин Младост и Кула. Победили су фудбалери Куле са 3:1 головима Ђођића, Савића и Чиче, док је гол за Младост постигао Рабреновић из једанаестерца. Обрадовали су фудбалери Липара који су као гости у сусрету одиграном у Бачу победили Омладинца из Дероња са 1:0. Гол одлуке постигао је Бановић. Наш четврти представник Полет из Сивца је на гостовању у Бачком Моноштору са Дунавом играо нерешено 3:3. Голове за Полет су постигли Ђукић, Фуртула и Зејак из пенала.  Након петог кола Кула је друга, а Липар трећи на табели са 12 бодова, Полет је шести са 8, а Младост једанаеста са 3 освојена бода. У наредном колу Липар на свом терену дочекује Хајдука из Стапара, Полет ће у Сивцу угостити Динамо из Бачког Брега, Кула иде у госте Партизану у Купусину, а Младост из Крушчића је гост Алексе Шантића.

Ђ.Бојанић