Наредног викенда стартује првенствена сезона за војвођанске клубове

Продужено радно време за угоститељске објекте на територији општине Кула
14. avgusta 2020.
Обавештење о термину извођења третмана сузбијања ларви комараца
18. avgusta 2020.

Наредног викенда стартује првенствена сезона за војвођанске клубове

Будући да наредног викенда почиње првенствена сезона за клубове који су под ингеренцијом Фудбалског савеза Војводине, а реч је о клубовима који ће се надметати у Српској лиги група Војводина, из наше средине то је Хајдук 1912, и војвођанским лигама у којима ће се у групи север надметати фудбалери Црвенке, Фудбалски савез Војводине је утврдио и клубовима проследио протокол за организацију утакмица у свим лигама Фудбалског савеза Војводине у ванредним околностима проузрокованим ширењем вируса ковид- 19 у такмичарској сезони 2020. – 2021. године.

У општим упутствима се наводи да су сви учесници у организацији и спровођењу утакмице предвиђене овим протоколом дужни да се придржавају свих прописаних мера Владе Републике Србије, које се односе на спречавање ширења вирусне инфекције ковид-19.

Према утврђеном протоколу, а у складу са одлуком надлежних органа Републике Србије на утакмицама није дозвољено присуство публике због опасности ширења корона вируса. На утакмицама може бити по 18 играча оба тима, по шест чланова стручних штабова тимова који играју утакмицу, по шест чланова управа клубова, пет судија са посматрачем суђења, пет делегата и комесара, шест скупљача лопти, два члана хитне помоћи, један камерман, три новинара, три члана техничког особља и пет чланова редарске службе – све укупно 90 лица. Када је у питању понашање лица на стадиону ношење заштитних маски на отвореним и затвореним просторима у оквиру стадиона је обавезно.

Рекосмо да у данима викенда почиње фудбалска сезона за клубове из наше општине. У првом колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука у Кули дочекују Стари град из Бачке Паланке. Сусрет ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 17 сати. У првом колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке ће сутра од 17 сати у Србобрану одиграти сусрет са екипом Србобрана. У првом колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина ће у недељу у Руском Крстуру од 17 сати и 30 минута угостити екипу Кулпина. За остале фудбалске клубове из кулске општине, који се такмиче у Сомборској међуопштинској лиги први разред првенствена сезона ће почети 22. односно 23. августа. 

Ђ.Бојанић