Припреме међуопштинских лигаша

Данас Конференција клубова Сомборске подручне лиге
29. jula 2020.
Сутра третман сузбијања ларви комараца на територији општине Кула
4. avgusta 2020.

Припреме међуопштинских лигаша

У Сомборској међуопштинској лиги први разред у наредној првенственој сезони која ће почети 22. односно 23. августа надметаће се четири клуба из кулске општине, а то су Кула, Полет из Сивца, Липар и Младост из Крушчића. Иако се првенство приближава још увек нису све екипе почеле припреме. За сада су на окупу фудбалери Липара, Полета из Сивца и Куле, што би могао да буде наговештај да озбиљно улазе у нову сезону, жељни пласмана у виши ранг. Тај циљ не крију у Фудбалском клубу Липар. Липарчани су припреме почели средином јула, под вођством тренера и играча Милана Шегана раде на свом терену, а до сада су одиграли и две контролне утакмице.

У Руском Крстуру су савладали подручног лигаша екипу Русина са 3:0, док су од војвођанског лигаша Црвенке изгубили са 2:1. Да Липар гаји шампионске амбиције сведочи податак да су редове овог клуба појачала четири играча. Са Паноније су се вратили Бановић и Марчетић, из Црвенке центарфор Кoвач, док се из академије суперлигаша ТСЦ-а из Бачке Тополе вратио Несторовић. Будући да нико није напустио екипу, јасно је да ће Липарчани знатно јачи дочекати нову сезону. Наредну проверу спремности фудбалери Липара ће имати током предстојећег викенда када ће у Бачком Брестовцу одиграти сусрет са БСК-ом.

Фудбалери Полета из Сивца су припреме почели 10. јула. Према речима тренера Милана Живковића Полет ће у наредној сезони промовисати младост, јер уз искусне Ромића, Илића и голмана Ђуришића сви остали кандидати за најбољи састав су млади играчи који су и у прошлој сезони бранили боје Полета. У клуб су за сада доведени млади играчи Срђан Јосовић, из Хајдука долази Алекса Калентић, из бачкотополског ТСЦ-а Мирослав Варга, а на мети је још неколико играча. Фудбалери Полета ће у склопу припрема за наредну сeзону у недељу на свом терену у Сивцу одиграти контролни сусрет са Дунавом из Бачког Моноштора.

Фудбалери Куле су припреме почели 26. јула. Оно што је извесно и Кула ће бити јача у новој сезони. Наиме, у клуб су се вратили Игор Стојанов, те Гачевић, као и Ђођић који се вратио из Црвенке, а још се преговара са Филипом Вујовићем. Фудбалери Куле ће, у склопу припрема, у недељу одиграти пријатељски сусрет. На Гедеру ће угостити екипу Елана из Србобрана.

Фудбалери Младости из Крушчића ће припреме за нову сезону почети у недељу. Тренер Дамир Килић ће у недељу извршити прозивку играча и одмах их одвести у Бачки Грачац на пријатељски сусрет са екипом Борца. У редовима Младости за сада није било ни долазака, али ни одлазака играча, тако да ће у наредну сезону ући са прошлосезонским играчким кадром.

И када говоримо о фудбалу, рецимо и то, да ће српсколигаш Хајдук 1912 сутра одиграти контролну утакмицу против Слоге из Чонопље, да ће војвођански лигаш Црвенка у данима предстојећег викенда угостити Сутјеску из Бачког Доброг Поља, док ће подручни лигаш Русин сутра у Руском Крстуру дочекати Искру из Куцуре.

Ђ.Бојанић