Pripreme fudbalera za predstojeću sezonu

Naredba Štaba za vanredne situacije vlasnicima kladionica
4. jula 2020.
Danas Konferencija klubova Somborske područne lige
29. jula 2020.

Pripreme fudbalera za predstojeću sezonu

Fudbalska sezona za klubove iz kulske opštine bi trebala da počne 15. avgusta. Kažemo, trebala, a hoće li zavisiće od epidemiološke situacije. No, bilo kako bilo klubovi realizuju pripreme za predstojeću sezonu, pa su tako protekli vikend iskoristili da kroz prijateljske utakmice provere šta su do sada uradili. Srpskoligaš Hajduk 1912 je, prema utvrđenom rasporedu, trebao da odigra prijateljski susret sa Tekstilcem u Odžacima, koji zbog epidemiološke situacije nije odigran. Kuljani će novu proveru spremnosti imati sutra, kada će na Vašarištu, od 18 sati, odigrati susret sa vojvođanskim ligašem Jedinstvom iz Rumenke.

Vojvođanski ligaš Crvenka je u nedelju igrala prijeteljski susret sa članom Somborske područne lige Poletom u Sivcu. Susret je završen bez pobednika, jer je na kraju rezultat glasio 4:4. Kerekeš je postigao tri gola za Crvenku, a Latinović jedan, dok je Romić postigao dva, a Marković i Josović po jedan za ekipu Poleta. Fudbaleri Crvenke će naredni prijateljski susret odigrati sutra, kada će na svom terenu ugostiti ekipu Rusina iz Ruskog Krstura.

I kada pomenusmo područnog ligaša iz Krstura, Rusin je u nedelju u Ruskom Krsturu, odigrao prijateljski susret sa članom Somborske međuopštinske lige prvi razred Liparom. Liparčani su slavili pobedu od 3:0, a golove su postigli Nestorović, Novakov i Đukić iz penala. Narednog vikenda fudbaleri Lipara bi trebali da odigraju susret za BSK-om iz Bačkog Brestovca, dok bi sivački polet trebao da odmeri snage sa ekipom Budućnosti iz Gložana.

Đ.Bojanić