Припреме фудбалера за предстојећу сезону

Наредба Штаба за ванредне ситуације власницима кладионица
4. jula 2020.
Данас Конференција клубова Сомборске подручне лиге
29. jula 2020.

Припреме фудбалера за предстојећу сезону

Фудбалска сезона за клубове из кулске општине би требала да почне 15. августа. Кажемо, требала, а хоће ли зависиће од епидемиолошке ситуације. Но, било како било клубови реализују припреме за предстојећу сезону, па су тако протекли викенд искористили да кроз пријатељске утакмице провере шта су до сада урадили. Српсколигаш Хајдук 1912 је, према утврђеном распореду, требао да одигра пријатељски сусрет са Текстилцем у Оџацима, који због епидемиолошке ситуације није одигран. Куљани ће нову проверу спремности имати сутра, када ће на Вашаришту, од 18 сати, одиграти сусрет са војвођанским лигашем Јединством из Руменке.

Војвођански лигаш Црвенка је у недељу играла пријетељски сусрет са чланом Сомборске подручне лиге Полетом у Сивцу. Сусрет је завршен без победника, јер је на крају резултат гласио 4:4. Керекеш је постигао три гола за Црвенку, а Латиновић један, док је Ромић постигао два, а Марковић и Јосовић по један за екипу Полета. Фудбалери Црвенке ће наредни пријатељски сусрет одиграти сутра, када ће на свом терену угостити екипу Русина из Руског Крстура.

И када поменусмо подручног лигаша из Крстура, Русин је у недељу у Руском Крстуру, одиграо пријатељски сусрет са чланом Сомборске међуопштинске лиге први разред Липаром. Липарчани су славили победу од 3:0, а голове су постигли Несторовић, Новаков и Ђукић из пенала. Наредног викенда фудбалери Липара би требали да одиграју сусрет за БСК-ом из Бачког Брестовца, док би сивачки полет требао да одмери снаге са екипом Будућности из Гложана.

Ђ.Бојанић