Привремено се обустављају све спортске активности

Ред вожње
16. марта 2020.
Meђународни дечји ликовни конкурс  Мини рестАРТ
20. марта 2020.

Привремено се обустављају све спортске активности

Поводом увођења ванредног стања због пандемије корона вируса огласили су се Фудбалски, Кошаркашки, Рукометни, Одбојкашки и Футсал савез Србије саопштењем да се све активности чланова ових спортских савеза обустављају до даљњег.

Обавештавају се сви фудбалски, кошаркашки, рукометни, одбојкашки и футсал клубови, сви играчи и играчице, тренери и сви остали стручњаци и спортски радници, да је увођењем ванредног стања у Републици Србији 15. марта 2020. године, дошло до престанка свих фудбалских, кошаркашких, рукометних, одбојкашких и футсал такмичења, до престанка одржавања свих пријатељских утакмица и до престанка тренажних процеса у фудбалским, кошаркашким, рукометним, одбојкашким и футсал клубовима.

Сви клубови из побројаних спортских грана, дужни су да одмах обуставе учешће у такмичењима свих нивоа, откажу све заказане пријатељске утакмице, обуставе све видове тренажног процеса играча и играчица, престану са организовањем било каквог вида рекреативног бављења спортом и престану са окупљањем спортиста и спортисткиња у својим просторијама.

Налаже се свим фудбалским, кошаркашким, рукометним, одбојкашким и футсал клубовима, као и територијалним, окружним, градским и општинским савезима да прате обавештења, наредбе и упутства надлежних државних органа и да поступају у складу са оним што у њима буде саопштено.

О свим даљим мерама које ће бити предузете у фудбалском, кошаркашком, рукометном, одбојкашком и футсал спорту, савези ових спортских грана ће обавештавати своје чланове званичним каналима комуникације (интернет презентације – сајт и друштвене мреже), путем средстава јавног информисања и свих других доступних начина комуникације.

Ђ.Бојанић