Министар Недимовић обишао газдинства у Крушчићу и Црвенки и АД “Бачка” из Сивца

ФК Младост поражена код куће
21. oktobra 2019.
Викенд за све љубитеље фудбала
25. oktobra 2019.

Министар Недимовић обишао газдинства у Крушчићу и Црвенки и АД “Бачка” из Сивца

Мининстар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић посетио је данас пољопривредна газдинства у Крушчићу и Црвенки и Акционарско друштво „Бачка“ из Сивца. У Крушчићу је обишао пољопривредно газдинство Папајчек Беле, а у Црвенки газдинство Зорић Петра. У сва три места министар је разговарао са домаћином и пољопривредницима који су изнели текуће потребе и проблеме, који на министрово изненађење нису велики.

Како сам каже, очекивао је да се постави питање цене пољопривредних производа, ипак очигледно је да су људи овде разумни и да су схватили да је тржиште то које опредељује цену. Такође, министар је рекао да је ствар око закупа државног пољопривредног земљишта на дужи временски рок решена тако што су сточари добили земљу у закуп на 10 година, а ратари ће добити од следеће године на период од 4 до 8 година.

Он је истакао и да, када су субвенције у питању преко 2,2 милиона евра је исплаћено у прошлој године на територији општине Кула, са преко 2000 поднетих захтева Управи за аграрна плаћања. На крају, министар је истакао да је изузетно задовољан данашњом посетом сва три места наше Општине, јер су људи показали да имају свест шта је посао државе, шта је посао произвођача, а шта је посао тржишта.

Фото галерија