Почиње фудбалско првенство

У петак у Крстуру и Крушчићу акција добровољног давања крви
25. јуна 2019.
Спортски резултати протеклог викенда
19. августа 2019.

Почиње фудбалско првенство

У данима викенда почиње фудбалско првенство за колективе из кулске општине.

У првом колу првенства у Српској лиги група Војводина, фудбалери “Хајдука” у Кули дочекују екипу “Омладинца” из Нових Бановаца. Према речима тренера “Хајдука” Зорана Ћирића, у госте им долази квалитетна екипа која најављује јуриш на прво место и пласман у Прву лигу, али и Хајдук има веома квалитетан састав, игра пред својим навијачима и због свега тога верује да ће премијера бити успешна. Сусрет “Хајдук 1912” – “Омладинац” из Нових Бановаца ће на стадиону “Милан Средановић” бити одигран сутра, а почеће у 17 сати.

Фудбалери “Црвенке” у првом колу првенства у Војвођанској лиги група север гостују у Таванкуту где се састају са истоименом екипом. Црвенчани играчки слабији улазе у нову сезону јер су клуб напустили бројни играчи. Тако су Кочић и Драговић прешли на Панонију, Вујовић у “Русин” из Руског Крстура, Радмановић је отишао у Хрватску, Манојловић у Ловћенац, Булатовић у Пригревицу, Фаћол и Керекеш у новосадску “Младост”, а истекле су позајмице Марићу и Ђачићу. У редове Црвенке су дошли Латиновић из оџачког “Текстилца”, Фекете из Крушчића, као и Ракочевић и Бошковић из сивачког “Полета”. Имајући све то у виду, циљ Црвенке је опстанак у Војвођанској лиги. Што се предстојећег сусрета у Таванкуту тиче, тренер Црвенке Милан Вујаковић истиче да ће од изабраника тражити да дају свој максимум како би се непоражени вратили са овог гостовања. Сусрет “Таванкут” – “Црвенка” ће у Таванкуту бити одигран у недељу, а почеће у 17 сати.

У првом колу првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери “Русина” у Руском Крстуру у недељу дочекују екипу “Борца” из Обровца. Крстурчани најављују победу. И сусрет у Руском Крстуру ће у недељу почети у 17 сати. 

Овог викенда почиње и трка за бодовима у Сомборској међуопштинској лиги први разред у којој ће се надметати и четири екипе из кулске општине. Жреб је хтео да већ у првом колу буде одигран општински дерби. У Кули на Гедеру снаге ће одмерити “Кула” и “Младост” из Крушчића. “Липар” ће на свом терену угостити екипу Станишића, док ће четврти наш представник “Полет” у Сивцу дочекати екипу “Партизана” из Купусине. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 17 сати.

Ђ.Бојанић