Dani sela – dani žita“ u znaku sportskih aktivnosti

Rezultati sportskog vikenda
3. juna 2019.
Održana tradicionalna manifestacija „Dani sela – Dani žita
3. juna 2019.

Dani sela – dani žita“ u znaku sportskih aktivnosti

Jučerašnji, treći dan manifestacije „Dani sela – dani žita“ u Kruščiću protekao je u znaku sportskih aktivnosti. Prvi su na teren, tačnije na kanal izašli ribolovci učesnici takmičenja u pecanju, koji su se nadmetali u konkurenciji seniora i juniora. U juniorskoj konkurenciji najuspešniji ribolovci bili su Danijel Bogdanović, Danijel Holovati i Kristijan Brežnjak, dok su u konkurenciji seniora najbolji bili Željko Bulatović, Ivak Kovijanić i Stevan Gađi. Zanimljivo je bilo i nadmetanje u bacanju varalice u cilj. Najprecizniji varaličar bio je Nikola Boškić, drugo mesto je pripalo Slobodanu Tvrdovskom, a treće Danijelu Panjeviću.

Na delu su bili i najmlađi fudbaleri. Naime, održan je turnir petlića u kojem su učestvovali domaćin Mladost, Polet iz Sivca, Rusin iz Ruskog Krstura i Borac iz Bačkog Gračaca. U polufinalnim susretima petlići Rusina su pobedili Mladost, a Borca iz Bačkog Gračaca ekipu Poleta iz Sivca, pa su u finalu snage odmerili petlići Borca i Rusina. U zanimljivom susretu slavili su petlići Borca sa 2:1, i tako osvojili pehar namenjen prvaku, dok su petlići Rusina dobili pehar za osvojeno drugo mesto, a priznanja im je uručio istaknuti fudbalski radnik Dragan Jagodić. Kiša koja je padala tokom jučerašljeg dana omela je organizatore manifestacije Dani sela – dani žita, pa nije održan turnir u odbojci na pesku, ali zato loše vreme nije omelo članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kruščić da prisutnima održe pokaznu vežbu gašenja požara iz vode. Organizatori su se i juče pobrinuli da svi gosti i posetioci manifestacije Dani sela – dani žita imaju potpun ugođaj , pa je priređen i ruček za sve prisuna na prostoru ribarske kućice kraj kanala. Služen je pasulj kojeg su kuvali Mihajlo Lojpur u Goran Rabrenović, a koliko je bio dobro skuvan svedoči podatak da je tražen tanjir više.

 

Loše vreme, sa čestom kišom nije smetalo učesnicima takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša da u prelepom druženju iskažu svoje kulinarsko umeće. Za takmičenje je bilo prijavljeno osamnaest ekipe, sa plaćenom kotizacijom, a među njima je bila i ekipa iskusnog kuvara ribljeg paprikaša Nenada Ačanskog.

Žiri je imao zaista težak zadatak da odabere najbolje skuvan riblji paprikaš i nakon ocenjivanja usledilo je proglašenje najboljih. Treće mesto, prema odluci žirija pripalo je ekipi „Železnik“ iz Beograda, drugo ekipi „Crvenčani“, a prvo mesto je osvojila ekipa Željka Bulatovića sa momcima iz Kruščića.

 

Bilo je nakon takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša još dešavanja na stadionu Mladosti u Kruščiću čime je privedena kraju trodnevna manifestacija Dani sela – dani žita.