Председници општина Куле и Оџака обишли радове на путу Крушчић – Бачки Грачац

ОБАВЕШТЕЊЕ
30. маја 2019.
Резултати спортског викенда
3. јуна 2019.

Председници општина Куле и Оџака обишли радове на путу Крушчић – Бачки Грачац

Председници општина Оџака и Куле мр Латинка Васиљковић и Дамјан Миљанић обишли су данас радове на реконструкцији локалног пута од регинаолног значаја за ове две општине између Крушчића и Бачког Грачаца. Заједничким финансирањем кулске и оџачке општине овај путни правац ће бити комплетно реконструисан. Укупна вредност инвестиције је 39 милиона динара без ПДВ-а, а средства су обезбеђена из општинских буџета. Свака општина издваја средства сразмено километражи пута који се налази на њеној територији.

Према речима председнице општине Оџаци Латинке Васиљковић, ово је наставак прве фазе коју је општина Оџаци реализовала пре две године. Први део пута Бачки Грачац – Крушчић у дужини од 3,3 км, који се налази у катастарској општини Бачки Грачац, завршен је пре две године и то инвестиција коју је реализовала општина Оџаци из сопствених средстава.

 

Пут Крушчић – Бачки Грачац је од великог значаја за обе општине и њихову бољу повезаност, како због превоза роба, тако и због превоза грађана, јер је све више грађана који раде у оџачким фирмама из Крушчића и околних места, и обрнуто, јединствени су оцени потребе и значаја изградње ове саобраћајнице.

Дужина деонице на којој се тренутно изводе радови износи 1.698 метара, од чега општини Оџаци припада 724, а катастарској општини Крушчић 974 метра.

Уколико временске прилике дозволе радови на реконструкцији овог путног правца биће завршени за месец дана.