Спортски резултати протеклог викенда

Јавни позив
24. маја 2019.
ОБАВЕШТЕЊЕ
30. маја 2019.

Спортски резултати протеклог викенда

Фудбалери Хајдука су прекинули серију неуспеха у Српској лиги група Војводина и након четири везана пораза на гостовању у 32. колу првенства у Панчеву су са екипом Железничара играли нерешено 0:0. Сусрет је протекао практично без шанси било на једној или другој страни, али ће бити упамћен по дебију младог Илије Јовановића за први тим Хајдука, а треба истаћи да се клуб определио да у финишу сезоне да шансу својим младим играчима па су тако на клупи у Панчеву седели Шијачки, Божовић, Богичевић и Слијепчевић – фудбалска будућност Хајдука. Хајдук је тренутно други на табели са 58 бодова, а у наредном колу дочекује екипу Радничког из Зрењанина.

У 28. колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке су на гостовању у Чонопљи изгубили од домаћина Слоге са 2:1. Играли су Црвенчани добро, стварали прилике, а ако се каже податак да је голман Слоге играч утакмице све је речено. Гол за Црвенку постигао је Керекеш. Црвенка је тренутно шеста на табели са 39 бодова, а у наредном колу дочекују екипу Таванкута.

Двадесет и девето коло првенства у Сомборској подручној лиги обележио је општински дерби. У Липару су снаге одмерили Липар и Кула. Сусрет је завршен победом домаћина резултатом 3:2, иако су Куљани повели. Два гола за Липар постигао је Лазић, а један Бановић, док је оба гола за Кулу постигао Вуковић. Русин је у Руском Крстуру играо нерешено 2:2 са Војводином из Товаришева. Оба гола за Русин постигао је Будински. Наш четврти представник Полет из Сивца је изгубио сусрет против Радничког у Раткову. Резултат је био 4:2 за домаћине, а голове за Полет су постигли Ромић и Јањуш. Након овог кола Русин је пети на табели са 45 бодова, Полет тринаести са 33, Кула четрнаеста са 32, а Липар петнаести са 30 бодова. У последњем колу првенства нови општински дерби: у Сивцу ће играти Полет и Липар, Кула дочекује Будућност из Парага, а Русин иде у госте Херцеговцу у Гајдобру.

Фудбалери Младости из Крушчића су у 21. колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред на гостовању у Купусини изгубили од Партизана са 3:2. Младост је десета на табели са 20 бодова, а у последњем колу пред својим навијачима у Крушчићу дочекује ОФК Шикару из Сомбора.

Ђ.Бојанић