Пројекат „Реформа пореза на имовину“

Промоција књиге ”Стоички отпор конзумеризму и империјализму”
13. фебруара 2019.
Покрајински фонд за развој пољопривреде – конкурси
26. фебруара 2019.

НАШ НОВАЦ ГРАДИ НАШЕ МЕСТО!

Порез на имовину један је од најзначајнијих прихода јединице локалне самоуправе.  Иако је забележен степен побољшања наплате пореза на имовину, и даље постоји неусклађеност када је у питању пријављивање имовине, а онда и сама наплата.

Претпоставка за могуће несугласице у односу пореских обвезника према пореским обавезама јесте и непознавање начина утрошка новчаних средстава од наплате пореза, као и недовољно укључивање обвезника у одлучивање о начину трошења новчаних средстава буџета локалне самоуправе. Од кључне је важности због тога, да се у општини Кула подигне свест грађана о информисању и укључивању у процес доношења одлука о томе ГДЕ СЕ ТРОШЕ СРЕДСТВА КОЈА СЕ ПРИКУПЕ ОД НАПЛАТЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ.

 У циљу информисања, консултовања и подстицања на активнију партиципацију грађана, управо у овом сегменту, општина Кула, определила се на учествовање у програму „Реформа пореза на имовину“.

Како би омогућили транспарентност у раду локалних органа власти, ревидирали базу података и пробудили активизам грађана у доношењу одлука, кроз овај пројекат, надамо се да ћемо успети да успоставимо партнерски однос  и да ојачамо улогу грађана кроз њихово непосредно учешће у питањима од јавног значаја.  

Месне заједнице као партнери у пројекту, имаће важну улогу у овом процесу и представљаће први корак у комуникацији. За сва питања и информације, предлоге и сугестије, можете се обратити како нама, тако и у Услужном центру општине Кула. Такође, све информације у вези са одвијањем овог пројекта, биће објављиване на званичној интернет презентацији општине Кула, путем друштвених мрежа, на локалним и окружним медијима.

Укључите се!

Ваше мишљење је важно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *