9. Дани села – Дани жита – кратак преглед манифестације

Спортски резултати
5. јуна 2018.
Пријатељска утакмица
14. јуна 2018.

И ове године, по девети пут, У Крушчићу је одржана Манифестација “Дани села- Дани жита” у организацији Месне Заједнице, уз покровитељство Општине Кула и помоћ пријатеља из “Animal commerc”-а, “Stork drink company”,Л.Д. “Срндаћ” и Туристичке организације Општине Кула. У петак, 01. Јуна 2018. године одржан је велики рок концерт који је, уз присуство четири рок бенда и великог броја посетилаца, трајао до после поноћи.

У суботу је Општинко удружење возача је одржало такмичење у вештини и познавању саобраћајних прописа уз учешће гостију из Сремске Митровице. У едукативном делу из области пољопривреде, са пољопривредницима је разговарао мр. Вук Радојевић, Покрајински Секретар за пољопривреду, који је након тога обишао погоне “Анимал цоммерц”-а и још једно Пољопривредно Газдинство. 

На састанку са нашим привредницима из села и са стране, разговарано је о перспективи , могућности и правцу развоја села и донет је закључак да овакав вид састанка постане традиција. 

На официјелном делу уз поздравну реч, доделу награде Јовану Булатовићу ђаку генерације и награда најбољим возачима, своје уметничко умеће представили су чланови КУД “Србија”, КУД “Крушчић”, КУД “Кошут Лајош” ђаци ОШ “Вељко Влаховић” и ПУ “Вртуљак” као и гуслари Перо Вујовић и Бошко Миљанић.

Гастрономски доживљај су обезбедили наши пријатељи из “Animal commerc”-а у виду кајгане од пар хиљада јаја  а доживљај су употпуниле петровачке кобасице. Славље су увеличали и туристи из Словеније, који су при обиласку Војводине, у туристичком календару видели нашу Манифестацију и дошли. Дочекали смо их са погачом, сољу и домаћом ракијом. Наши гости из Словеније су ручали и одушевљени нашим гостопримством, наставили пут. 

Одиграна је традиционална утакмица између екипа ФК “Младост” и ФК “Дијаспора” која је већ традиционална.

У вечерњим сатима госте је забављао “Практик” бенд и гост вечери Бата Здравковић који је одушевио публику.

Недеља је, традиционално, дан који грађани Крушчића проводе на каналу и стадиону. После такмичења у пецању и бацању варалице у циљ, почео је турнир у одбојци на песку, а после тогаааа војнички пасуљ за све посетиоце. У такмичењу кулинарског умећа, учествовало је седамнаест екипа из места и околине. Победила је гостујуца екипа из Сивца. После проглашења победника, екипе су се такмичиле у надвлачењу конопа. Доста екипа је кувало рибљу чорбу ван конкуреције, не желећи да леп провод и дружење квари такмичарска неизвесност.

Манифестација је била изванредна и у организационом и садржајном смислу. Испунила је у потпуности свој циљ а то је лепо дружење, забава и осећај припадности овој малој али лепој средини.

Фото галерија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *